آلتوهلث؛ دارویی طبیعی در درمان سندرم روده تحریک پذیر و فاقد گلوتن

آلتوهلث یک داروی طبیعی حاوی ماده موثره تریفالا است. این ماده در درمان سندرم روده تحریک‌پذیر، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، رفع نفخ و یبوست و کاهش وزن نقش بسزایی دارد. 

تریفالا ترکیبی از عصاره خشک سه میوه متعلق به کشور هند است و حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی مختلفی مثل تانن‌ها، آلکالوییدها و فلاونوییدها می‌باشد.

آلتوهلث از چه ترکیباتی تشکیل شده است؟

ماده موثره آلتوهلث تریفالا می‌باشد. این ماده شامل ترکیبات زیر است:

Amlaki (Emblica officinalis)

Bibhitaki (Terminalia bellirica)

Haritaki (Terminalia chebula)

-آملاکی بیشتر با نام انگور فرنگی شناخته می‌شود. این گیاه حاوی مقادیر زیادی ویتامین ث بوده و به دلیل وجود ترکیبات فنولی و فلاونوییدی، خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارد. آملاکی در ترمیم زخم‌های گوارشی و نیز بهبود حرکات روده نقش دارد.

-بیب هیتاکی یک گیاه دارویی بومی جنوب شرقی آسیا است که در کنترل قند خون و پاکسازی سموم نقش دارد. این گیاه همچنین به دلیل وجود تانن و ترکیبات فنولی، دارای اثرات ضد‎‌‌باکتریایی و ضد‌ویروسی می‌باشد.

-هاریتاکی گیاه بومی آسیای شرقی و خاورمیانه بوده و در ایران با نام “هلیله سیاه” و در طب آیورودا (طب سنتی متکی بر پیشگیری از بیماری‌ها با استفاده از فرآورده‌های طبیعی) با نام پادشاه داروها شناخته می‌شود. ترکیبات مهم هاریتاکی شامل تانن‌ها، اسیدهای میوه و اسیدهای چرب بوده و در کنترل مشکلات گوارشی نظیر یبوست و پاکسازی کولون و روده‌ها موثر است.

اثرات درمانی تریفالا:

·       درمان سندرم روده تحریک‌پذیر

·       بهبود عملکرد دستگاه گوارش

·       کمک به رفع نفخ، یبوست و دردهای شکمی

·       پاکسازی و بهبود عملکرد کبد

·       کمک به کاهش وزن

افرادی که دچار سندرم روده تحریک پذیر هستند باید از مصرف چه غذاهایی اجتناب کنند؟

  • غذاهای نفخ‌آور نظیر نوشیدنی گازدار، میوه و سبزیجات خام
  • گلوتن (موجود در گندم، جو و چاودار)
  • کربوهیدرات‌های تخمیری نظیر فروکتوز، فروکتان و لاکتوز

تریفالا؛ دارویی طبیعی و  فاقد گلوتن

گلوتن چیست؟

گلوتن یک ترکیب پروتئینی نامحلول موجود در گندم، جو و چاودار می‌باشد. ترکیبات گلوتن می‌توانند بصورت عصاره به مواد خوراکی افزوده شوند و طعم و شکل خاصی به غذاها ببخشند.

گلوتن

 

هضم گلوتن در بدن به چه صورت است؟  

در بدن انسان آنزیم‌های هضم کننده‌ای نظیر پروتئاز وجود دارند که باعث شکستن و هضم موادغذایی می‌شوند. پروتئاز در هضم کامل گلوتن ناتوان است و اغلب این ترکیب درشت مولکول می‌تواند وارد روده کوچک شود. گلوتن در برخی افراد باعث ایجاد واکنش‌های حاد خودایمن یا علائم ناخواسته دیگری می‌شود.

بیماری سلیاک:

پاسخ خود‌ایمن به گلوتن تحت عنوان بیماری سلیاک شناخته می‌شود که می‌تواند به روده کوچک آسیب بزند.

افرادی که دچار سلیاک نیستند نیز ممکن است بعد از مصرف غذاهای حاوی گلوتن علائمی مانند نفخ، اسهال، سردرد و ضایعات پوستی را تجربه ‌کنند که در واقع واکنش به هضم ناقص کربوهیدرات است، نه گلوتن. این کربوهیدرات‌ها FODMAPs نامیده شده و در روده تخمیر می‌شوند.

گلوتن برای بدن چه مضراتی دارد؟

از قرن‌ها پیش موادغذایی گلوتن‌دار به‌عنوان منبع تامین پروتئین، فیبر محلول و مواد مغذی به‌شمار می‌آمدند، اما بدن افرادی که به گلوتن حساس هستند با آن مشابه یک ترکیب خارجی رفتار کرده و در مقابل این پروتئین ایجاد واکنش‌های التهابی می‌نمایند.

افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر 4 تا 7 برابر بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به بیماری سلیاک هستند. اگر فرد هر دو بیماری را داشته باشد، باید از رژیم غذایی بدون گلوتن پیروی کند که در نتیجه علائم گوارشی نیز کمتر می‌شود.

گندم حاوی ماده ای به نام فروکتان از گروه کربوهیدرات‌های FODMAPs می‌باشد.  این ماده مسئول مشکلات گوارشی متعددی بوده و حتی افراد مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر که ظاهرا به گلوتن حساسیت دارند، در واقع به فروکتان موجود در گندم حساسیت نشان می‌دهند.

چه کسانی نباید گلوتن مصرف کنند؟

افراد با بیماری‌های زیر باید از مصرف گلوتن اجتناب کنند:

  • بیماری سلیاک: یک بیماری خود‌ایمن که در اثر مصرف گلوتن به روده کوچک آسیب می‌رساند.
  • حساسیت غیر سلیاکی به گلوتن (عدم تحمل گلوتن): تحریک سیستم گوارش توسط گلوتن در افرادی که دچار بیماری سلیاک نیستند.
  • آلرژی به گندم: حساسیت به گندم
  • آتاکسی گلوتن: اختلال خود‌ایمن عصبی که باعث می‌شود بدن در پاسخ به گلوتن به بخشی از مغز به نام مخچه حمله کرده و ایجاد آسیب کند. این آسیب به طور بالقوه می تواند مشکلاتی را در راه رفتن و مهارت‌های حرکتی فرد ایجاد کرده و در نتیجه سبب اختلال در هماهنگی اندام‌های بدن گردد.
  • افراد دارای مشکلات گوارشی: توصیه می‌شود افرادی‌که مشکلات گوارشی دارند از غذاهای فاقد گلوتن استفاده کنند.

چطور تشخیص دهیم که به گلوتن حساسیت داریم؟

اگر بعد از مصرف گلوتن مشکلات گوارشی دارید، حتما با پزشک مشورت کنید. ممکن ‌است پزشک جهت تشخیص بیماری سلیاک یا آلرژی به گندم آزمایش خون تجویز کند. حتما قبل از حذف کامل گلوتن از رژیم غذایی خود با یک متخصص تغذیه جهت دریافت رژیم جایگزین مشورت نمایید.

آلتوهلث؛ دارویی طبیعی و فاقد گلوتن

آلتوهلث

همانطور که اشاره کردیم بیماران مبتلا به سلیاک و افرادی که به گندم حساسیت دارند، نباید گلوتن مصرف کنند. عبارت «فاقد گلوتن» یا “Gluten Free” که اخیرا روی مواد غذایی و حتی داروها و مکمل‌ها مشاهده می‌کنیم، نشان‌دهنده بی‌خطر بودن آن محصول برای افرادی است که نباید در رژیم غذایی خود از گلوتن استفاده کنند. بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده در عرصه صنایع غذایی و دارویی با تولید فرآورده‌های فاقد گلوتن، سعی در رفع مشکلات مربوط به تحمل گلوتن در این دسته افراد دارند. در این راستا آلتوهلث به عنوان یک فرآورده درمانی طبیعی جهت بهبود علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و بدون گلوتن در بازار دارویی ایران عرضه شده است. درواقع بیمارانی که در مصرف گلوتن و هضم این پروتئین دچار مشکل هستند (مثلا افراد مبتلا به بیماری سلیاک) می‌توانند بدون نگرانی این دارو را تهیه و مصرف نمایند.

خرید آنلاین آلتوهلث 

منابع علمی:

https://www.hopkinsmedicine.org/health/wellness-and-prevention/what-is-gluten-and-what-does-it-do

https://www.healthline.com/nutrition/triphala

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28696777/

https://www.webmd.com/diet/triphala-good-for-you

شاید به این موضوع هم علاقه مند باشید: آنچه باید در مورد سندروم روده تحریک‌پذیر یا IBS بدانیم

 

نیاز به مشاوره رایگان دارید؟ فاران پلاس